Revelop hyr ut produktionslokaler på cirka 1 200 kvadratmeter i Mölndal

Foto: Revelop

Revelop har tecknat avtal med Crenna Plåt om uthyrning av produktionslokaler på cirka 1 200 kvadratmeter i Mölndal. Uthyrningen innebär att fastigheten Syrgasen 6 är näst intill fullt uthyrd samtidigt som en befintlig byggrätt aktiverats. Crenna tillträder lokalen under det fjärde kvartalet i år.

Crenna Plåt ingår i den internationella koncernen Lindab och är en ledande tillverkare av ventilationsprodukter. Uthyrningen innebär att Crenna etablerar en Göteborgsfilial i Revelops fastighet på Kryptongatan 6 i Mölndal. Fastigheten förvärvades första halvåret 2021 och sedan dess har en större uthyrning till Derome Maskinuthyrning genomförts, där även en byggrätt på cirka 1 000 kvadratmeter aktiverades.

I samband med att lokalerna anpassas till hyresgästen investerar Revelop i befintliga ytor bland annat i form av installation av LED-belysning i hela byggnaden, nya ventilationsaggregat med värmeåtervinning och undermätning av värme. Investeringarna kommer att sänka el- och värmeanvändningen och ge hyresgästen kontroll över sin egen förbrukning. Utöver detta tillförs ytterligare yta genom ett nytt entresolplan byggs.

Revelop arbetar efter en utpräglad ESG-strategi där kommersiella fastigheter i Sveriges tre storstadsområden förädlas och utvecklas enligt en tydlig plan. Det innebär att Revelop tar sina fastigheter på en hållbarhetsresa från brunt till grönt, samtidigt som investeringen sker i områden och fastigheter i behov av förändring.

- När vi förvärvade fastigheten på Kryptongatan var vår strategi att förädla de befintliga byggnaderna samt utveckla en outnyttjad byggrätt. Samtidigt investerar vi i lokalerna för att skapa en modern och hållbar lokal för produktion, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.