Stena Fastigheter fortsätter investera – över 1350 lägenheter i produktion

Pressbild: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter fortsätter sin ambitiösa satsning på att bygga nya bostäder och planerar för ytterligare tre projektstarter under 2024 utöver de dryga 1350 lägenheter bolaget har under produktion. Vi upplever ett större intresse bland entreprenadbolagen för att bygga och vi kan därför satsa - i en tid där bostadsbyggandet i Sverige minskat drastiskt.

– I en bostadsmarknad med ett lågt tempo fortsätter vi att satsa och skapa nya hem där efterfrågan är stor i våra storstadsregioner, både hyresrätter och bostadsrätter. Vi har påbörjat hundratals nya bostäder under 2024, samtidigt pågår förberedelserna på att utveckla kommersiella ytor, samtidigt som vi lägger stort fokus på arbetet att få ner vårt klimatavtryck i vår nyproduktion tillsammans med våra leverantörer, säger Cecilia Fasth, Vd för Stena Fastigheter.

Stärker städer - bidrar till nya kvarter och stadsdelar

De flesta av Stena Fastigheters byggstarter 2024 sker i den nya stadsdelen Vega, i Haninge söder om Stockholm. Här bidrar bolaget till moderna bostäder och en levande gemenskap för över 10 000 invånare. Totalt planeras för 3 500 bostäder i området - där Stena Fastigheter står för dryga 1 500 av dem. Under våren togs bland annat första spadtaget för fastigheten Atlantis, som rymmer 125 hyresrätter.

– Atlantis stomme kommer att byggas med betong med lägre klimatpåverkan där delar av cementen byts ut mot alternativa bindemedel, vilket minskar Co2-avtrycket med cirka 25 till 30 procent, säger Anders Erlandsson, Vd för Stena Bygg, som är Stena Fastigheters nyproduktionsbolag.

Under året har ytterligare två byggstarter i Vega startat med över 200 nya bostäder och ytterligare ett kvarter förbereds för start under hösten.

NYPRODUKTION

Stena Fastigheter har som mål att byggstarta ca 70 000 kvadratmeter per år, i en blandning av hyresrätter, bostadsrätter och kommersiellt samtliga nyproduktionsprojekt har ambitiösa hållbarhetsmål.