Askim och Kortedala får nya simhallar

Askims nya simhall Bild: Norconsult

Serneke Sverige AB har av idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad fått i uppdrag att bygga nya simhallar i Askim och Kortedala. Ordervärdet för entreprenaden uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

Flera av Göteborgs sim- och badanläggningar är gamla, slitna och i stort behov av upprustning. Driftstörningar, ökade kostnader för energi och underhåll samt trängsel i simhallarna är några av konsekvenserna. Därför satsar Göteborgs stad på fler simbassänger, bland annat i Askim och Kortedala. Serneke Sverige AB har tilldelats och kontrakteras för att utföra entreprenadsen för dem båda.

– Vi har i Serneke stor erfarenhet av att bygga simhallar på flera håll i landet. Nu ser vi mycket fram emot att få bidra med den erfarenheten i stadens viktiga satsning på folkhälsan för göteborgarna, säger Emil Lind, arbetschef på Serneke Sverige.

Den nya simhallen i Askim ska byggas intill den befintliga simhallen på Gärdesvägen. Kortedala simhall ska uppföras på Tideräkningsgatan, på den fastighet där ishallen Isdala tidigare låg. Varje simhall/anläggning omfattar cirka 4 400 kvadratmeter BTA och består av två stycken bassänger, en 25-meters bassäng och undervisningsbassäng. Även tillhörande omklädningsrum, duschrum, personalfunktioner och teknikutrymmen ingår i entreprenaden.

Askims simhall förses med bergvärmeanläggning och solfångare för uppvärmning, medan Kortedala simhall ska anslutas till fjärrvärmenätet.

De båda simhallarna ska öppna för besökare under våren 2027.

b
Kortedalas nya simhall Bild: Norconsult