Stendörren Fastigheter uppför byggnad för lager och utställningsytor i Bromma

Båglampan 25. Bild: Stendörren

Stendörren Fastigheter AB har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med en kund avseende huvudsakligen lager- och utställningsytor om totalt 2 500 kvm på fastigheten Båglampan 25 i Bromma. Resterande del av byggnaden om 1 200 kvadratmeter avser garageytor för uthyrning till tredje part.

Det årliga driftnettot bedöms uppgå till 6,4 miljoner kronor per år och den totala nyinvesteringen (dvs exklusive byggrättsvärdet) uppgår till cirka 83 miljoner kronor. Det implicita värdet för den ianspråktagna byggrätten uppgår till ca 33 miljoner kronor vilket är tre gånger högre än senaste bokfört värde på den aktuella byggrätten. Bygglov har erhållits och förberedande arbeten inför nybyggnationen har redan påbörjats. Kunden beräknas kunna ges tillträde till lokalerna under det fjärde kvartalet 2025.

”Vi är glada att tillsammans med kunden få möjlighet att uppföra en ny byggnad som är väl anpassad till dess verksamhet med etablering i det citynära verksamhetsområdet Ulvsunda i Bromma” säger Maria Jonsson, utvecklingschef för Stendörren.

”Det är glädjande att vi under det tredje kvartalet har genomfört och ingått köpeavtal rörande sex fastigheter om totalt cirka 738 miljoner kronor, vilket tillsammans med utvecklingen av Båglampan 25 innebär en total ny investeringsvolym om 821 miljoner kronor. Det årliga driftnettot för fastighetsförvärven och det aktuella nybyggnadsprojektet uppgår totalt till cirka 59 miljoner kronor vilket motsvarar en ökning av Stendörrens totala årliga driftnetto med cirka 8,5 procent.”, säger Erik Ranje, verkställande direktör för Stendörren