SLP förvärvar kilenkryssets logistikfastigheter i Lidköping och Örebro

Pressbild: Kilen Krysset

Kilenkrysset har sålt två logistikfastigheter: Taggsvampen 1 i Lidköping och Bleckslagaren 9 i Örebro, vilka båda är fullt uthyrda till företag inom Frigoscandia-koncernen. Köparen är det svenska fastighetsbolaget SLP - Swedish Logistic Property, och affären har ett totalt fastighetsvärde av 127,5 miljoner kronor.

Fastigheten Taggsvampen 1 i Lidköping omfattar 71 300 kvadratmeter, varav cirka 16 000 kvadratmeter är uthyrningsbar yta. Bleckslagaren 9 i Örebro har en total yta på 22 300 kvadratmeter med cirka 4 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Båda fastigheterna består huvudsakligen av kyl- och fryslager. Den totala årshyran uppgår till cirka 8,5 miljoner kronor, vilket ger en genomsnittlig hyresnivå på cirka 400 kronor per kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över att kunna genomföra förvärvet av dessa fullt uthyrda logistikfastigheter med stor potential för vidareutveckling. Båda fastigheterna har betydande möjligheter för ombyggnation, låga genomsnittliga hyror och höga driftkostnader. Vi planerar att i samarbete med hyresgästerna, och i enlighet med vårt hållbarhetsarbete, utveckla fastigheterna för att bli mer energieffektiva och miljöanpassade, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

– Affären med SLP känns mycket positiv. Vi har en gemensam syn på fastighetsförvaltning, och båda fastigheterna har intressanta lägen samt god utvecklingspotential. Genom denna affär blir vi även aktieägare i SLP, vilket ytterligare stärker vår relation, säger Jan Persson, vd, ägare och styrelseordförande på Kilenkrysset.

Advokatfirman Glimstedt har assisterat Kilenkrysset med juridisk rådgivning under hela transaktionen, med delägaren Frida Gullstrand i spetsen för Glimstedts team. Angermann har agerat försäljningsrådgivare åt Kilenkrysset.