Ny hyresnivå för bostäder 2023

Foto: Sollentunahem

Sollentunahem och Hyresgästföreningen har enats om en ny hyresnivå för bostäder 2023. Överenskommelsen innebär för de allra flesta av hyresgästerna en hyreshöjning på 4,5 procent. Höjningen gäller från och med 1 mars.

Överenskommelsen baseras på kostnadsutvecklingen för Sollentunahem och en bedömning av den ekonomiska utvecklingen i samhället, vilka har en stark inverkan på Sollentunahems förutsättningar att driva sin verksamhet. Sollentunahems yrkande och behov av höjning var högre än slutresultatet. Men givet förutsättningarna har vi enats om en ny hyresnivå som båda parter kan acceptera.

– Hyreshöjningen är högre än de senaste årens höjningar, men täcker inte alla kostnadsökningar som Sollentunahem har gällande löpande förvaltning, elkostnader, byggmaterial och räntor. Samtidigt är det en orolig tid när många drabbas hårt ekonomiskt. Givet detta är vi nöjda över att ha nått en överenskommelse, och måna om att nu kunna informera våra hyresgäster om den nya hyran, säger Sollentunahems vd Anna Mellström.

bild
Anna Mellström, vd på Sollentunahem.