HSB Norr expanderar hyresbeståndet i Luleå med 210 lägenheter

Mattias Lundström vd och Helena Backman affärsområdeschef Fastigheter, HSB Norr Foto: HSB Norr

HSB Norr utökar sitt hyresbestånd betydligt genom förvärvet av 210 lägenheter i Kronandalen, Luleå. Genom köpet av fastigheterna Glidet 1 och Vallan 1 från K2A Hyresbostäder Hold 1 AB, med tillträde den 28 juni, når HSB Norr nu närmare 1100 hyresrätter i Norr- och Västerbotten.

Det nya tillskottet av hyresfastigheter i Kronan, Luleås nya stadsdel, innebär att fler av HSB Norrs medlemmar får möjlighet att hitta en bostad med attraktivt läge nära centrum, service och natur. Fastigheterna, som blev klara under 2023 och är certifierade enligt Miljöbyggnad Silver, erbjuder lägenheter med 1-4 rum och kök, samt 95 garageplatser och gott om plats för cykelförvaring.

Mattias Lundström, VD för HSB Norr, ser förvärvet som en viktig del av att kunna erbjuda en hel bostadskarriär inom HSB Norr, med möjligheten att bo i både hyresrätt och bostadsrätt under olika livsperioder. Förvärvet förväntas även öka medlemsnyttan i den växande regionen.

HSB Norr tar över förvaltningen av fastigheterna den 1 oktober, och fram till dess ska nuvarande hyresgäster vända sig till sin nuvarande hyresvärd.