Energieffektivisering för hållbar utveckling

Pressbild: DAHL

Företag står inför allt större krav på att minska sin klimatpåverkan, samtidigt som energibehovet i samhället växer. Detta skapar ett behov av omställning mot effektivare

Dahl tar nu ett helhetsgrepp kring energieffektivisering inom fastighetssektorn, i nära samarbete med utvalda leverantörer. Satsningen omfattar lösningar och produkter med lägre klimatpåverkan än traditionella alternativ samt tjänster som underlättar hållbara affärer.

”Fastighetssektorn står för ungefär 40 % av de globala koldioxidutsläppen, från materialval till drift,” säger Micael Holmberg, affärsområdeschef för Fastighet på Dahl. ”Vi tar vårt ansvar genom att aktivt arbeta för att minska detta avtryck och samtidigt skapa nya möjligheter för våra kunder. De kommer att spela en nyckelroll i samhällets omställning för att hantera klimatförändringarna.”

Det finns många områden inom fastighetsbranschen att förbättra för att öka energieffektiviteten. Det kan handla om att byta cirkulationspumpar eller att genomföra större renoveringsprojekt med syfte att minska energiförbrukningen.

Fördelarna med energieffektiva fastigheter är flera:

  • Kostnadsbesparingar för både fastighetsägare och hyresgäster
  • Minskad klimatpåverkan genom lägre energianvändning
  • Ökat långsiktigt fastighetsvärde tack vare förbättrad energieffektivitet
  • Större möjligheter till grön finansiering för energieffektiviseringsprojekt