Nytt bostadsprojekt i Haninge - Stena Fastigheter bygger 82 hyresrätter och kommersiella lokaler

Pressbild: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter har inlett ett nytt bostadsprojekt i Vega, Haninge. Projektet, som går under namnet Stella, omfattar 82 hyreslägenheter och två kommersiella lokaler och beräknas stå klart våren 2026.

Projekt Stella inkluderar 82 hyreslägenheter och två lokaler för kommersiellt bruk. Målet är att skapa en trivsam boendemiljö med fokus på enkelhet och närhet. Husen byggs med en tilltalande design och särskild hänsyn tas till utemiljön, där en öppen gård med träningsyta för de boende planeras.

– Vi är mycket stolta över att vi nu har tre aktiva bostadsprojekt i Vega. Detta gör att vi kan fortsätta utvecklingen av området och närma oss visionen om en komplett stadsdel med varierade boendeformer och arkitektur, som skapar en trygg och trivsam miljö, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter i Stockholm.

Vega-projektet är en del av Stena Fastigheters långsiktiga strategi för hållbar utveckling. Totalt kommer omkring 3 500 bostäder att byggas i området, och Stena Fastigheter står för nästan hälften av dem.

Lägenheterna, i storlekar från ett till fyra rum och kök, kommer att vara klara våren 2026 och Svanenmärkas. Bergman & Höök är totalentreprenör, medan SandellSandberg står för arkitekturen.