Ulrica Sjöswärd - Vectura fastigheters nyaste ledartillskott

Ulrica Sjöswärd Foto: Vectura

Ulrica Sjöswärd har rekryterats som Vice President Asset Management på Vectura Fastigheter och kommer att ansvara för förvaltningen av hela fastighetsbeståndet inom både Vectura och Steptura. Hon blir också en del av ledningsgruppen.

Under 2024 kommer Vectura att färdigställa flera fastigheter med några av Sveriges stora internationella företag som hyresgäster. Ulrica Sjöswärd kommer att ha ansvar för GoCo Health Innovation i Mölndal, Näst Innovation Destination Torslanda, som ägs gemensamt av Steptura och Balder samt Next Step Group, och Vecturas egna fastigheter som Forskaren i Stockholm, The Loop i Lund och Permobils nya huvudkontor i Sundsvall.

Joel Ambré, vd på Vectura Fastigheter, kommenterar: "Med Ulrica ombord får vi en helhetssyn på vår förvaltning, vilket är avgörande för att behålla och attrahera hyresgäster till våra kunskaps- och forskningsintensiva kluster. Ulrica kombinerar gedigen kompetens och erfarenhet med de rätta ledaregenskaperna för rollen. Vi är glada att välkomna henne till vårt team."

Ulrica Sjöswärd tillägger: "Vectura har genom innovativ stadsutveckling bidragit till att stärka Sveriges konkurrenskraft, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla och förvalta våra mötesplatser för forskning, utveckling och innovation över hela landet."

Med 25 års erfarenhet från ledande positioner inom fastighetsbranschen kommer Ulrica närmast från Castellum, där hon var ansvarig för produkt och kunderbjudande.