Byggstart för Ältas kulturkvarter

Mats och Hans. Pressbild: Wallenstam

Wallenstam har idag officiellt inlett byggnationen av Älta Torg Kvarter 2 i centrala Älta. Detta nya projekt kommer att bli ett dynamiskt kulturkvarter med ett kulturhus, bibliotek, en modern fritidsgård samt 50 lägenheter med 1-2 rum och kök. Första spadtaget togs av Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka, tillsammans med Hans Wallenstam, VD för Wallenstam.

Hans Wallenstam uttryckte sin glädje över att påbörja ytterligare en byggnation i centrala Älta och ser fram emot hur kultur, aktiviteter och boende kommer att samverka i det nya området. Mats Gerdau betonade att den efterlängtade byggstarten är något som många Ältabor ser fram emot, med större och mer centrala lokaler som kommer att sätta kulturen i fokus.

Älta Torg Kvarter 2 designas av arkitekterna Semrén och Månsson och byggs på totalentreprenad av Kungsmontage. Visionen för Älta är att knyta ihop torget med de befintliga bostadsområdena och skapa inbjudande mötesplatser för kultur, service och handel, vilket kommer att ge området en mer utåtriktad och tillgänglig karaktär.

Vid årsskiftet flyttar de första hyresgästerna in i Älta Torg Kvarter 1, som Wallenstam började bygga 2021.