Stockholm - en av världens mest eftertraktade städer att bo i

Foto: Oscar Nord/Unsplash

En ny studie visar de mest efterfrågade platserna att bo runt om i världen, och Stockholm rankas bland de 20 mest efterfrågade städerna för fastigheter.

Fastighetsexperterna på brittiska GetAgent genomförde studien, som gick ut på att kombinera globala sökningar efter "hus till salu i [ortens namn]" med antalet fastigheter som för närvarande finns tillgängliga för försäljning, för att hitta de platser som är mest efterfrågade just nu. Studien fann bland annat följande:

• Hamilton i Bermuda rankades som den mest eftertraktade platsen i världen, följt av Seoul i Sydkorea och Monaco i Europa

• Stockholm rankades som en av de 20 mest efterfrågade huvudstäderna för fastigheter

Världens mest eftertraktade platser

De flesta människor har en drömdestination där de skulle älska att bo och i takt med att distansarbete och hybridarbete blir allt vanligare för många arbetare, har det blivit ett gångbart alternativ att flytta till en helt ny stad. Oavsett om man drömmer om att bo i en stad långt borta eller bara vill flytta närmare familjen, är allas drömresemål bara ett sökning bort.

För att ta reda på vilka destinationer som är mest efterfrågade just nu, tittade GetAgent på sökningar efter huvudstäder runt om i världen samt antal tillgängliga fastigheter i varje stad, för att lyfta fram de destinationer där människor söker mest efter fastigheter, men som har ett begränsat antal tillgängliga fastigheter till salu.

Hamilton i Bermuda toppar listan som världens mest eftertraktade plats med ett imponerande resultat på 94 procent, tack vare det höga antalet genomsnittliga årliga sökningar (486 000) och det låga antalet tillgängliga fastigheter (bara 32). Det brittiska öterritoriet ligger i Nordatlanten och Hamilton räknas som ett paradis för konst- och matälskare.

På andra plats kommer Seoul i Sydkorea med ett resultat på 82 procent. Staden har en mängd kultur, ett imponerande matutbud, fantastiska transporttjänster och är ett shoppingparadis. Monaco följde tätt efter som den tredje mest eftertraktade huvudstaden i världen, med en poäng på 81 procent. Med över 50 000 sökningar efter fastigheter i staden i snitt per år, är det tydligt att många människor är intresserade av att flytta till Monaco, som är notoriskt känd som för att vara en tillflyktsort för de rika och berömda.

Colby Short, medgrundare och vd för GetAgent kommenterar resultaten:

– Hus är mycket efterfrågade för tillfället och ofta blir de upptagna så fort de kommer ut på marknaden, och ibland även innan dess. Vi vet att vissa platser är mer efterfrågade än andra och rätt fastighet i vissa städer runt om i världen kan vara svårt att hitta. Det är inte

förvånande att se att Monaco är en av de mest eftertraktade platserna globalt eftersom fastigheter alltid är efterfrågade och det är en mycket exklusiv plats att bo på.

– När det gäller Storbritannien är det intressant att se att de mer traditionellt populära städerna inte är de mest eftertraktade. De destinationer som ligger i topp i vår studie är städer som erbjuder människor ett långsammare, mer avslappnat livslunk. Under de senaste åren har fler och fler brittiska arbetare fått hybridjobb eller arbetar helt på distans, vilket gör att de kan flytta från storstäderna och till efterfrågade lantliga platser.

– De som letar efter sin drömfastighet kan känna sig uppgivna om de inte hittar rätt plats i perfekt läge. Men det är värt att komma ihåg att det bara krävs en person som säljer sitt hem vid rätt tidpunkt för att du ska landa ditt drömhus. För att hålla koll på nya fastigheter som kommer ut på marknaden kan husjägare bevaka fastighetsportaler som Zoopla eller Rightmove. För att öka dina chanser ytterligare, försök bygg upp relationer med fastighetsmäklare i ditt favoritområde! De kan berätta om alla fantastiska fastigheter som ännu inte har kommit ut på marknaden.

bild
Källa:  GetAgent