Viljan att investera i fastigheter i Norrland är stark

Heidi Wik, vd på Tessin Nordic Holding AB. Foto: Tessin

Fastighetsinvesterarna riktar blicken norrut visar Tessins fastighetsinvesterarpanel. De tillfrågade fastighetsinvesterarna uppger att de är mest intresserade av att investera i Stockholm (50%). Men på andra plats kommer Norrland (som samlad region, 32%), därefter Västra Götalandsregionen (28%).

Tessin Nordic Holding AB (publ), Nordens ledande digitala plattform för fastighetsfinansiering, ser ett fortsatt stort intresse för investeringar i fastighetslån bland investerare som söker avkastning och riskspridning utanför börsen. Ett område som varit extra intressant för investerarna det senaste året är Norrland, där investeringsviljan inte heller ser ut att sina framöver. Det visar Tessins fastighetsinvesterarpanel där Norrland hamnar på en andra plats (som samlad region, 32%) när frågan om var man helst investerar i nya fastighetsprojekt ställdes.
 
– Att många fastighetsinvesterare nu blickar norrut har sannolikt att göra med de stora industrietableringarna som skett i norra Sverige den senaste tiden. Dessa kommer att leda till många direkta jobb på de storföretag som etablerar sig, vilket i sin tur kraftigt ökar behovet av både bostäder och kommersiella fastigheter, säger Heidi Wik, vd på Tessin Nordic Holding AB (publ).

Det senaste året har Tessin finansierat fler projekt i norra Sverige än tidigare. Några av dessa är belägna i Gävle, Sandviken, Klövsjöfjäll, Skellefteå, Härjedalen och Umeå. Fastigheterna som just nu byggs och planeras att byggas i dessa områden är en blandning av både villor och bostadsrätter.

– När bankerna drar öronen åt sig och blir mer försiktiga på grund av sina regelverk möjliggör vår digitala lösning för fastighetsfinansiering fortsatt byggande. Även om bankerna gör det svårare att genomföra spännande byggprojekt så kan alla som tror starkt på tillväxten i Norrland fortsätta att satsa, avslutar Heidi Wik.

bild
Källa: Tessin