Kakelhuset i Marievik får nytt liv – Studio Stockholm leder utvecklingen

Studio Stockholm Arkitektur har fått uppdraget att vara konceptarkitekter för utvecklingen av fastigheten Kakelhuset i Marievik, som en del av AMF Fastigheters omfattande satsning på området. Syftet är att skapa en innovativ kontorsmiljö som samtidigt bevarar byggnadens unika kvaliteter och förfinar dess 80-talsarkitektur.

Marievik, vackert beläget vid Liljeholmskajen, är en av Stockholms snabbast växande stadsdelar, med en tydlig vision om att förvandla området från en anonym kontorszon till en levande plats där välmående, hållbarhet och möten står i centrum. Kakelhuset är först ut i denna omvandling.

– Vi är glada över att få vara en del av den spännande utvecklingen i Marievik, där Kakelhuset har potential att sätta tonen för hela områdets framtida utveckling. Tillsammans med AMF Fastigheter skapar vi en premiumprodukt som både värnar byggnadens historia och inför moderna, hållbara lösningar, säger Vanna Gunnarsson, ansvarig arkitekt och platsutvecklare på Studio Stockholm.

Fastigheten, en klassisk 80-talskontorsbyggnad, kommer att genomgå en totalrenovering för att revitalisera och modernisera dess arkitektoniska arv. Tidigare slutna ytor kommer att öppnas upp, och på bottenvåningen med glasfasader planeras både restaurang och café, med utsikt mot Marieviksparken och de nya bryggorna vid kajen. Uppdaterade kontorslösningar kommer att införas på byggnadens sju våningar, med fokus på att framhäva och förädla 80-talets arkitektur.

– Vi känner oss trygga och inspirerade av att ha Studio Stockholm vid rodret för detta projekt. Tillsammans ska vi bevara 80-talsarkitekturen och skapa en fastighet som blir en viktig destination för både området och staden, säger Johan Lindskog, projektutvecklingschef på AMF Fastigheter.