Lumme Palvelukiinteistöt expanderar med strategiskt förvärv av vårdfastigheter

Pressbild: Alma Property Partners

Lumme Palvelukiinteistöt, specialiserat på utveckling och ägande av stöd- och serviceboenden, har förvärvat en portfölj bestående av åtta vårdfastigheter från Hoivarakentajat Oy för cirka 30 miljoner euro. Hoivarakentajat Oy är en finsk utvecklare av vårdfastigheter. Förvärvet, som är ett viktigt steg i Lumme Palvelukiinteistöt's strategi, syftar till att etablera bolaget som en ledande aktör inom vårdfastighetssektorn i Finland. Med detta förvärv lägger Lumme grunden för att bygga en fastighetsportfölj värd över 100 miljoner euro, bestående av högkvalitativa stöd- och serviceboenden på centralt belägna platser i hela Finland.

Portföljen som nu förvärvats består av åtta timmerbyggda serviceboenden som är anpassade för att möta behoven hos Finlands åldrande befolkning och grupper med särskilda behov. Fastigheterna är strategiskt placerade i både stora städer och tillväxtområden där efterfrågan på boendetjänster förväntas öka långsiktigt. Hyresgästerna inkluderar välkända vårdserviceföretag med långsiktiga hyresavtal. Byggnaderna är uppförda med hållbarhet och långsiktighet i fokus, med användning av moderna byggmaterial och energieffektivitet som ledord. Samtliga fastigheter är utrustade med solpaneler och uppfyller energicertifieringskrav enligt LEED eller BREEAM samt EU

taxonomikrav för energieffektivitet.

- "De förvärvade fastigheterna är en perfekt match för Almas strategi att investera i fastigheter som är strategiskt viktiga för våra hyresgäster. Vi är övertygade om att energieffektiva byggnader med lågt koldioxidavtryck kommer att bli alltmer attraktiva i framtiden. Detta förvärv lägger en stark grund för framtida expansioner där vi särskilt beaktar ESG-aspekterna," säger Robert Landtman, Partner på Alma Property Partners.

- "Som en aktör inom välfärdsbyggande i Finland strävar vi efter att leda utvecklingen av fastighetslösningar för vårdsektorn och de växande behoven inom välfärdsregionerna. Samarbetet med Hoivarakentajat har därför varit både naturligt och smidigt – timmerbyggnaderna stämmer väl överens med våra värderingar, och användarvänligheten har varit en prioritet från planeringsstadiet till färdigställande. Som långsiktig ägare lägger vi stor vikt vid byggkvalitet, miljövänlighet och ansvarstagande, vilket ger våra hyresgäster bästa möjliga förutsättningar," säger Pekka Hard, utvecklings- och kundrelationschef på Lumme Palvelukiinteistöt.