Havsbris och panoramautsikt – när PEAB bygger bostäder i Hudiksvall

Som boende vid Kattvikskajen har du närhet till havet, naturen och centrum. Strandpromenaden går hela vägen ut till havsbadet Malnbaden.

I Hudiksvall vid Kattvikskajen är bygget av 63 nya bostadsrätter i full gång. Nya Brf Panorama lever upp till sitt namn och erbjuder en utsikt över både staden och fjärden. 2017 vann HälsingeBygg markanvisningstävlingen och har på uppdrag av PEAB Bostad uppfört bostäder i form av 1–4 rum och kök samt radhus med byggstart hösten 2021.

AV: REBECCA FORSBERG | ILLUSTRATION: ARKITEKTBYRÅN DESIGN GÖTEBORG AB

Kvarteret är placerat i centrala Hudiksvall precis vid kajstråket med ett stenkast till sjöbodarna i Möljen. Det röda gavelmotivet skapar en tydlig siluett och med generösa glaspartier utlovas Hälsinglands vackra vyer. Hörnhuset är klätt i ljust tegel medan övriga flerfamiljshus får en putsad yta. De sex radhusen på innergården får träfasad och för att binda ihop känslan får även flerfamiljshusen inslag av trä. Bakom  utformningen står Arkitektbyrån Design från Göteborg som utgått från en tidlös  kombination influerad av klassiska varvsbyggnader. 

GRÖNSKADE INNEGÅRD OCH PENTHOUSE 
I det nya Svanenmärkta kvarteret hittar vi ett utegym med en  grönskande innergård där solen landar om kvällarna. Det finns entréer både mot  innergården och strandpromenaden. Samtliga 3 och 4or har dubbla  balkonger och radhusen får franska balkonger med stenlagd uteplats  utanför entrén. På högsta våningen hittar vi ett penthouse med terrass åt tre håll och dessutom en balkong mot innergården med hiss in i lägen­heten och enskild tvättstuga. 

LJUSA OCH BEKVÄMA BOSTÄDER 
Bostäderna utformas i första hand med öppna, ljusa och sociala ytor. Med ekparkett, vitmålade väggar och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapas en luftig känsla. I Brf Panorama finns det satt ett standardutförande som är klassiskt, men med möjlighet att sätta sin egen prägel med ett brett tillval. Bygget beräknas stå klart hösten 2023. ■

bild