Förbo förnyar Lindome centrum - Godkänd detaljplan banar väg för omfattande områdesutveckling

Visionsskiss från Sagbrovägen in mot Dotegården och Almåsgången. Skiss gjord av Liljewall arktitekter.

Förbo har ambitioner att förnya och utveckla sitt bostadsområde i Lindome centrum. Den nyligen godkända detaljplanen för området, som syftar till att lägga till 120 nya lägenheter, har nu vunnit juridisk giltighet. Förbos områdesutveckling i Lindome tar ett omfattande grepp om flera viktiga aspekter, inklusive renovering av befintliga bostadshus, nybyggnation av bostäder, skapandet av en attraktiv utomhusmiljö samt en aktivitetspark.

"Det är glädjande att vår detaljplan för området har vunnit laga kraft utan några invändningar. Detta indikerar att vår satsning är välkommen, och vi har tagit hänsyn till de boendes önskemål och synpunkter," säger Hanna Holmström Tomic, kommunikationschef på Förbo.

Lindome centrum, en del av miljonprogrammet, har många positiva egenskaper men lider också av tekniska brister och brist på variation. Projektet är omfattande och innefattar flera års arbete för att förnya husen och gårdarna.

Förbos metod för områdesutveckling kommer att tillämpas i Lindome centrum. Gårdarna kommer att öppnas upp för att öka tryggheten och trivseln, med fler ingångar och utgångar i området. Två tredjedelar av befintliga hus kommer att renoveras medan en tredjedel kommer att ersättas med nya byggnader som är tillgänglighetsanpassade med hissar och andra faciliteter. Arbetet med aktivitetsparken beräknas börja nästa år.

"Vi planerar även att bygga radhus för att införa en variation av bostäder," tillägger Hanna Holmström Tomic. "Möjligheten att bo i radhus med egen trädgård är mycket efterfrågad bland våra blivande hyresgäster."