Nytt kapitel för Forsen - Ramavtal för regeringsbyggnader i Stockholm

Pressbild: Forsen

Forsen har, som en av tre utvalda leverantörer, ingått ett nytt ramavtal med Statens fastighetsverk (SFV). Avtalet omfattar projektledningstjänster för fastighetsområdet Regeringsbyggnader och gäller de tio regeringskvarteren i Södra Klara, Stockholm.

Statens fastighetsverk ansvarar för förvaltningen och utvecklingen av Sveriges kultur- och naturarv och fungerar som en central förvaltningsmyndighet under regeringen. Fastighetsområdet SFV Regeringsbyggnader inkluderar förvaltningen av de tio regeringskvarteren i centrala Stockholm, där många byggnader har ett mycket högt kulturhistoriskt värde. Flertalet av dessa byggnader är blåmärkta av Stadsmuseet och flera är skyddade som byggnadsminnen. I beståndet återfinns bland annat Arvfurstens palats, Adelswärdska huset, Sagerska huset, Utrikesdepartementet och Rosenbad. Även Centralposthuset på Vasagatan samt statsministerns rekreationsbostad Harpsund ingår.

– Det är verkligen glädjande att Forsen får möjlighet att arbeta med detta unika och säkerhetsklassade bestånd igen, säger Roger Lindqvist, affärsenhetschef på Forsen, och hänvisar till den omfattande renoveringen av Rosenbad som pågått under flera år.

Renoveringen av Rosenbad inleddes i september 2018 med Forsen som ansvarig för både projekt- och byggledning. Efter mer än fem års arbete, från systemhandlingsskede till projektavslut, stod Rosenbad färdigrenoverat och klart förra året.

– Detta projekt har givit oss ovärderlig erfarenhet och fungerade som en viktig referens inför det här ramavtalet. Vi hade alla våra tjänster involverade i renoveringen av Rosenbad, vilket också gav oss värdefulla insikter om hur man hanterar kulturklassning och säkerhetsskydd vid ombyggnation av fastigheter, säger Roger Lindqvist.

Det nya ramavtalet sträcker sig över maximalt fyra år.

– Jag ser fram emot att se vad detta kommer att innebära för Forsen framöver. Beståndet är intressant och kommer sannolikt att attrahera både nuvarande och nya medarbetare, avslutar Roger Lindqvist.