Dubbel Succé - Fredrik Kullman Årets VD två gånger

Foto: Giorgio Trovato / Unsplash

Fredrik Kullman, vd för Bjurfors Sverige, har återigen blivit utnämnd till Årets vd av Karriärföretagen i kategorin fastighetsmäklare. Det är första gången någonsin som en företagsledare får utmärkelsen två gånger.

– Att bli utsedd till Årets vd igen är en stor ära. Jag är oerhört stolt över att leda ett företag som Bjurfors, där vi verkligen satsar på ledarskapet, säger Fredrik Kullman.

För dem som känner Fredrik Kullman är det ingen överraskning att just han fått denna utmärkelse. Med sitt inkluderande ledarskap och stabila hand har han framgångsrikt styrt Bjurfors genom en osäker bostadsmarknad. Det är tydligt att han brinner för att skapa bästa möjliga förutsättningar för sina medarbetare, både för att lyckas i affärer och utveckla sina karriärer.

– Vår strategi är enkel: vi ska ha branschens bästa ledare för att attrahera de mest lysande stjärnorna inom mäklarvärlden. För mig är ledarskapet avgörande, och denna utmärkelse visar att jag bidrar starkt till vår ledarskapskultur. Våra chefer runt om i organisationen spelar en viktig roll i att coacha och utveckla sina medarbetare på ett föredömligt sätt, säger Kullman.

En annan av hans prioriteringar har varit att öka Bjurfors marknadsandelar och varumärkeskännedom.

– Vi följer kontinuerligt vår utveckling, och de senaste åren har vi sett en positiv trend. Vi har expanderat geografiskt, öppnat fler kontor och förstärkt vår marknadsnärvaro. En nyckel till vår framgång är att vi alltid sätter kvalitet före kvantitet i allt vi gör, tillägger han.

När Kullman reflekterar över varför han blivit vald till Årets vd igen nämner han hur han stöttat organisationen under de senaste årens utmanande tider, med en kraftigt förändrad bostadsmarknad. Han har också varit drivande i åtgärder som förenklat arbetet för både medarbetarna och företaget. Kullman betonar sin passion för employer branding och vikten av att skapa en attraktiv arbetsplats för både erfarna mäklare och framtidens talanger.

Juryn motiverade sitt val med att Kullman framgångsrikt lyft talangfrågor till en central del av företagskulturen och gjort Bjurfors till en av de mest attraktiva arbetsgivarna inom branschen, både för yrkesverksamma och studerande. Juryn anser att Kullman har banat väg för viktiga frågor som tidigare inte fått lika mycket uppmärksamhet inom mäklarvärlden.