Ahrbom & Partner anställer ny vd - Maria Angantyr tar rodret

Maria Angantyr Foto: Ahrbom & Partner AB

Maria Angantyr har tillträtt som ny VD på Ahrbom & Partner, efter att ha efterträtt Gunnar Hellman. Gunnar kommer fortsatt vara delägare och arkitekt på företaget.

Maria Angantyr har varit en del av Ahrbom & Partner sedan 2013 och blev medlem i företagets ledningsgrupp 2021. Hon har en utbildning som inredningsarkitekt från Konstfack och har arbetat med flera framstående projekt under sin tid på företaget, bland annat Kulturhuset, Riksdagen, Frihamnsområdet och senast Riksteatern i Hallunda. Utöver sitt arbete har Maria vidareutbildat sig inom ledarskap vid Handelshögskolan i Stockholm och har även varit medlem i Sveriges Arkitekters invalsnämnd, där hon aktivt bidragit till branschens utveckling.

– Jag är både hedrad och entusiastisk över att påbörja denna nya roll. Som VD kommer jag att fokusera på att upprätthålla vår höga kvalitet samtidigt som vi fortsätter att utveckla och förbättra vårt erbjudande för att möta både nuvarande och framtida behov. Det är en stor ära att arbeta i ett företag med så kompetenta kollegor och en lång erfarenhet, säger Maria Angantyr, VD och delägare på Ahrbom & Partner.

Med Maria som VD stärker Ahrbom & Partner sin position som ledande aktör inom hållbar fastighetsutveckling. Företaget, som idag har över femtio anställda, är specialiserat på om- och tillbyggnader samt inredning i kulturhistoriskt värdefulla miljöer, och strävar efter att varje projekt ska uppnå högsta möjliga kvalitet.

– Vi är mycket glada över att Maria har accepterat rollen som VD för Ahrbom & Partner! Hennes drivkraft och vilja att ständigt utvecklas är ovärderliga egenskaper i den nya rollen. Förutom sin starka designförmåga har hon ett genuint engagemang för grupputveckling och ledarskap. Med Maria som VD är vi väl förberedda för nästa steg i företagets utveckling, säger Paul Kvanta, arkitekt och delägare på Ahrbom & Partner.

Maria började sin nya roll den 1 september och blir företagets andra VD, efter Gunnar Hellman som har varit VD sedan företagets start 1999. Gunnar fortsätter som delägare och arkitekt på företaget.