Skandia Fastigheter och ICA Maxi förlänger samarbetet i växande Västra Hamnen

Foto: Skandia Fastigheter

För att möta den ökande efterfrågan i Malmös Västra Hamnen har både Apoteket och Systembolaget nyligen förnyat sina butikskoncept på Masttorget. Nästa i tur är ICA Maxi, som förlänger sitt hyresavtal med Skandia Fastigheter med ytterligare sju år i stadens snabbast växande stadsdel.

Västra Hamnen var den stadsdel som expanderade mest i Malmö under det senaste året. Prognoser pekar på att området kommer att ha 25 000 invånare och lika många arbetstillfällen år 2031. Masttorget fungerar som ett centralt nav som sammanlänkar områdets olika delar, och nyligen meddelade stadens politiker att detta blir ett av stationslägena i den framtida Öresundsmetron, som kommer att integreras med Köpenhamns tunnelbanesystem.

– Vi är glada över att kunna fortsätta våra långvariga och framgångsrika samarbeten på Masttorget. ICA har varit en avgörande faktor i utvecklingen av Västra Hamnen som stadsdel. Den 8 650 kvadratmeter stora butiken, som lockar 35 000 kunder varje vecka, bidrar till en betydande ökning av besökare till Masttorget och spelar en viktig roll i att förenkla vardagen för både boende och arbetande i området, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, marknadsområdeschef för Malmö på Skandia Fastigheter.

Masttorget är en livfull plats som lockar med bostäder, kontor, förskola, restauranger, mobilitetshus och centrumverksamheter i en havsnära miljö. Dessutom är området kring Masttorget Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel enligt det världsledande systemet BREEAM Communities. Certifieringen omfattar en mängd krav på områdets och byggnadernas utformning, inklusive energiförbrukning, egen energiproduktion och odling på tak eller innergårdar. Fastigheten Bilen 28, där ICA Maxi är belägen, är också individuellt certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift, efter en omfattande granskning av 15 indikatorer inom energi, inomhus- och utomhusmiljö samt cirkularitet.