Arm expanderar - Nytt sjuårigt hyresavtal på Ideon Science Park

Pressbild: Whilborgs Fastighet

Det snabbt växande chipdesignföretaget Arm har ingått ett sjuårigt hyresavtal för 5 700 kvadratmeter i Vätet 1, beläget i innovationsområdet Ideon. Wihlborgs planerar nu en om- och tillbyggnad av byggnaderna Beta 1-2 för att modernisera fastigheten och ytterligare stärka områdets attraktionskraft.

Arm, som utvecklar framtidens datorprocessorer, har redan lokaler på Ideon men expanderar nu sin närvaro i Sverige på grund av stark tillväxt.

Vätet 1, som Wihlborgs köpte 2006, består av sex sammanlänkade byggnader, kända som Beta 1-6. Fastigheten ligger i hjärtat av Ideon Science Park, nära spårvägshållplatsen Ideontorget, och med god tillgång till bussförbindelser, cykelvägar och parkering. Området rymmer även Lunds universitet och cirka 400 företag inom områden som connectivity, ICT och life science.

Betahusen, ritade av Lundsarkitekten Peter Torudd och byggda under 80- och 90-talen, ska nu byggas om och ut för att erbjuda moderna kontorsutrymmen och ett nytt utseende för området. För att minska klimatpåverkan bevaras den befintliga stommen medan de tekniska installationerna uppgraderas. En innergård mellan huskropparna kommer att glasas in för att skapa ett användbart atrium, och hyresgästen får tillgång till en privat trädgård samt en ny terrass på översta våningen.

- Betahusen är en historisk plats för innovation i Lund och kommer att bli ett utmärkt hem för Arm. Som ett företag som bygger framtidens datorer ser vi fram emot att expandera vår närvaro i moderna kontorslokaler som ger våra ingenjörsteam de bästa förutsättningarna, säger Olof Dellien, vd för Arm Sweden.

- Vi är glada över att kunna erbjuda ett växande företag som Arm Sweden möjligheten att fortsätta utvecklas inom Ideon Science Park. Förutom att hyresgästen får moderna och anpassade lokaler kommer även fastigheten och området att få ett lyft. Den arkitektur som formade Sveriges första forskningsby har hamnat i skymundan av parkeringsplatser och andra omgivande element. Med ombyggnationen lyfter vi fram den ursprungliga arkitektoniska karaktären samtidigt som vi höjer husens standard ytterligare, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.