Clarion Hotel Karlatornet - i nordeuropas högsta byggnad

Se första bilderna från Clarion Hotel Karlatornet. Fotograf: Beatrice Graalheim

Clarion Hotel  Karlatornet öppnade nyligen för sina första gäster till Göteborgs nya mötesplats för konferenser, hotellbesök och lokalbefolkning.

Hotellet  ligger intill Nordeuropas högsta byggnad och erbjuder 300 hotellrum. På våning 58 i Karlatornet hittar man hotellets exklusiva rum och sviter, som är de högst belägna hotellrummen i Sverige.

Hotellet präglas av en varm och ombonad atmosfär med design som förenar den moderna skandinaviska stilen med inslag från 60-talet. Inredningsarkitektens inspiration kommer från konceptet ”the golden days of skyscrapers”, som refererar till en tid då skyskrapor symboliserade stora framsteg inom arkitektur och den nya moderna världen.

Clarion Hotel Karlatornet erbjuder en internationell känsla med hög takhöjd. När gästerna kliver in genom entrén möts de av en reception där stål och läder är dominerande material. Den stora, inbjudande eldstaden är platsen för Living Room-baren, som glänser med gyllene mässing och erbjuder en drink i en unik atmosfär.

b
Fotograf: Beatrice Graalheim
b
Fotograf: Beatrice Graalheim

Hotellrummen är inredda i varma grå och rostorange nyanser och kontrasterar mot de gröna kakelplattorna i badrummen. Genomgående i hotellet finns skräddarsydda lampor och inredningsdetaljer inspirerade av Karlatornets siluett.

– Vi vill att Clarion Hotel® Karlatornet ska bli en mötesplats för både internationella gäster och lokala invånare från Göteborg och Lindholmen, säger Magnus Östlund, VD på Clarion Hotel® Karlatornet.

Hotellet erbjuder 15 moderna och ljusa konferenslokaler utrustade med den senaste tekniken, vilket gör det till en idealisk plats för både nationella och internationella konferenser. För en exklusiv upplevelse kan man boka en av sviterna på våning 58, som med sina 108 kvadratmeter erbjuder en unik mötesplats med enastående vyer över Göteborgs skyline. Dessutom finns en elegant bankettsal som kan rymma 200-400 gäster beroende på evenemang.

Clarion Hotel® Karlatornet har också ett gym och en spaavdelning, Elements Spa, som erbjuder ett brett utbud av ansikts- och kroppbehandlingar, en loungepool samt en IR-bastu och torrbastu. Spaet är öppet för både hotellgäster och lokalbefolkningen i Karlatornet och Göteborg.

– På Elements Spa vill vi att våra gäster ska kunna koppla av från vardagen och känna sig i sitt rätta element. Vi välkomnar alla att njuta av lite avslappning och lyx på vårt cityspa, säger Malin Finn, Hotel Manager på Clarion Hotel® Karlatornet.

På hotellets entréplan ligger restaurang NÒR, där nordisk matlagning möter europeiska influenser med en twist. Konceptet, som redan finns på flera Strawberry-hotell i Norden, är nu etablerat i Göteborg. Restaurangen erbjuder högkvalitativa rätter och en livlig atmosfär där hotellgäster och lokalbor kan mötas.

– Vi vill att NÒR ska bli det självklara stället i kvarteret, som ett andra vardagsrum för våra gäster. Vi strävar efter att skapa en internationell men avslappnad atmosfär, säger Johan Svensson, F&B Manager på Clarion Hotel® Karlatornet.

b
Fotograf: Beatrice Graalheim