Odevo ökar sin närvaro i USA - Förvärvar 40 000 bostäder och ny projektledningskompetens

Från vänster: Brad Van Rooyen​ från HomeRiver Group och Daniel Larsson, VD på Odevo. Foto: Odevo

Sverigebaserade Odevo, aktör inom fastighetsförvaltning, har nyligen utökat sin närvaro i USA genom att förvärva två företag i Florida. Dessa förvärv, som omfattar bolag specialiserade på fastighetsförvaltning och projektledning, förstärker Odevos position och erbjudande på den amerikanska marknaden.

Odevo har nyligen förvärvat HomeRiver Group:s verksamhet inom bostadsförvaltning i Florida, som omfattar 40 000 bostäder. Detta innebär att Odevo nu förvaltar över 130 000 hem i Florida och totalt 500 000 bostäder i hela USA. Sedan det första förvärvet i USA 2022 har den amerikanska marknaden snabbt blivit Odevos största och snabbast växande.

– Våra ambitioner i USA är stora, särskilt på världens största marknad för fastighetsförvaltning. Att vi efter bara två år har nått över 500 000 förvaltade bostäder är ett starkt bevis på våra framsteg. Vi ser fram emot att välkomna HomeRiver Group till Odevo och fortsätta expandera våra tjänster på den amerikanska marknaden, säger Daniel Larsson, VD på Odevo.

Förutom HomeRiver Group har Odevo också förvärvat Sharpe Project Developments (SPD), som är experter på projektledning inom byggnation, renovering och fastighetsutveckling. SPD:s erfarenhet tillför strategisk kompetens till Odevos verksamhet i USA. Sedan tidigare är The Water Restoration Group (WRG) en del av Odevos amerikanska verksamhet och erbjuder saneringstjänster, särskilt relevanta i Florida där väderrelaterade skador är vanliga. Dessa förvärv är en del av Odevos strategi att stärka sin närvaro och utöka sitt tjänsteutbud i USA.

Med över 1,4 miljoner bostäder under förvaltning och en egenutvecklad teknikplattform kan Odevo skapa värde för både boende och tjänsteleverantörer inom bostadsfastighetssektorn. Detta gör att Odevo kan erbjuda innovativa tjänster utöver traditionell fastighetsförvaltning. Genom egen utveckling och samarbeten med leverantörer kan Odevo-gruppens kunder dra nytta av ett brett utbud av nya tjänster.

– Vårt mål från början har varit att förändra fastighetsförvaltningsbranschen. En viktig del av detta är att utveckla tjänster som tidigare inte varit möjliga på en mer fragmenterad marknad. Vår storlek och vårt fokus på teknik gör oss kapabel att skapa banbrytande tjänster som förenklar och förbättrar livet för våra kunder globalt, säger Daniel Larsson, VD på Odevo.