Instabee stärker sin position med ny avtalsförlängning hos Wihlborgs

Foto: Wihlborgs

Logistikföretaget Instabee har expanderat sin verksamhet genom att teckna avtal om ytterligare 4 000 kvm i fastigheten Bunkagården Västra 8 på Ättekulla industriområde i Helsingborg.

Instabee, som inkluderar konsumentvarumärkena Budbee och Instabox, erbjuder leveranser direkt till konsumentens hem eller till paketskåp. Företaget är aktivt i sex länder och är ett populärt fraktalternativ hos de flesta stora nätbutiker i Sverige.

Instabee har varit hyresgäst hos Wihlborgs sedan 2018 och började med 220 kvm på Berga. Sedan 2021 har de hyrt 2 000 kvm i Bunkagården Västra 8 och utökar nu sin yta med ytterligare 4 000 kvm i en angränsande lokal. De flyttade in den 1 juni efter att den föregående hyresgästen flyttat ut. Avtalet sträcker sig över tre år.

Ättekulla industriområde, som ligger söder om Helsingborg, är populärt bland transport- och entreprenadföretag samt grossister på grund av sin närhet till E4/E6 och Helsingborgs hamn.

Fredrik Nyström, General Manager Nordics på Instabee, säger: "Vi har ett bra samarbete med Wihlborgs och är glada över att de kan tillgodose våra operationella behov när vi fortsätter att växa."

Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, tillägger: "Vi är glada över att Instabee expanderar hos oss och att vi har kunnat tillgodose deras behov av större yta nära deras befintliga verksamhet, direkt efter att den tidigare hyresgästen flyttat ut."