HSB och Peab slår samman krafterna för sjönära bostadsutveckling i Strängnäs

Tidigare färdigställd bebyggelse i området Eldsund. Foto: HSB

HSB och Peab har påbörjat ett samarbete för att utveckla och genomföra produktionen av cirka 130 bostäder i det sjönära området Eldsund i centrala Strängnäs. Planerad säljstart är år 2025.

Enligt Dan Jenefors, projektchef på HSB ProjektPartner, är Eldsund ett av de sista riktigt sjönära lägena i centrala Strängnäs. Det erbjuder möjligheten att skapa attraktiva, hållbara och bekväma lägenheter med sjöutsikt, både för nuvarande invånare i Strängnäs och för inflyttare från Södertälje och Stockholm.

Eldsund ligger intill Mälaren i centrala Strängnäs med närhet till stadskärnan, kommunikationer och service. Området är en del av en större utvecklingsplan där gamla reglementen omvandlas till bostäder och arbetsplatser. Strängnäs, som är strategiskt beläget vid Mälaren mellan Södertälje och Eskilstuna, erbjuder goda pendlingsmöjligheter till Stockholm.

Första etappens säljstart är preliminärt planerad till våren 2025, med intresseanmälan som öppnar under sommaren samma år.

HSB och Peab samarbetar genom ett nybildat gemensamt bolag med målet att gemensamt driva bostadsutveckling och produktion av bostadsrätter i centrala Strängnäs. HSB har ansvar för bostadsutveckling och försäljning, medan Peab agerar som samarbetspartner och byggentreprenör.

Enligt Per Morelius, chef för Affärsområde Fastighetsutveckling på HSB Södermanland, är han övertygad om att Peab som stabil och pålitlig partner gör det möjligt att tillsammans utveckla Eldsund till sin fulla potential.

HSB har, via det gemensamt ägda bolaget med Peab, förvärvat fastigheterna Mässen 2 och 4 i Eldsund, tidigare ägda av Peab. Dessa fastigheter omfattar totalt 13 200 kvadratmeter mark, vilket motsvarar cirka 130 bostäder.