Wihlborgs expanderar i Hyllie - Förvärvar Värdshuset 2

Foto: Wihlborgs

Wihlborgs har förvärvat Värdshuset 2, en fastighet belägen ovanpå Hyllie station i Malmö, nära Malmö Arena och Emporia shoppingcenter. Med sina mindre kontorslokaler blir fastigheten ett viktigt komplement till Wihlborgs befintliga utbud i området.

Företaget äger redan fyra fastigheter i Hyllie: Dungen (Gimle 1), Origo (Bure 2), Kvartetten (Pulpeten 5) och Vista (Bläckhornet 1). Den sistnämnda beräknas vara klar för inflyttning i slutet av 2025.

Värdshuset 2 var den första kontorsbyggnaden i Hyllie, uppförd 2011. Dess entré ligger mot Hyllie stationstorg, och på bottenvåningen finns populära lokaler som Pressbyrån och fyra restauranger. Bland de största hyresgästerna finns Folktandvården, K-prefab, Numera Mässor och NKT HV Cables AB. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på 3 900 kvm, varav knappt 1 400 kvm kontorsyta är vakant.

Byggnaden har för närvarande höga driftskostnader och energiklass G. Wihlborgs ser dock potential för energibesparing och planerar att genomföra åtgärder för att förbättra energiprestandan.

Förvärvet av kontorsfastigheten sker till ett underliggande fastighetsvärde på 180,5 miljoner kronor genom en bolagsaffär. Tillträde sker den 31 maj. Säljaren är Schroder Real Estate Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH på uppdrag av Schroder Nordic Real Estate Fund.

"Den här fastigheten har ett unikt läge i Hyllie och blir ett fint tillskott till vårt bestånd i området. Nu planerar vi att genomföra ett antal förbättringar av driftsförhållandena i fastigheten och ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder lokaler med en annan sammansättning än vårt nuvarande utbud i denna populära stadsdel," säger Ulrika Hallengren, VD för Wihlborgs.