HSB Skåne förvärvar tomtmark i Dalby och Södra Sandby från LKF

Foto: johner.se/Caiaimage

HSB Skåne har nu bekräftat förvärvet av tomtmark från LKF (Lunds Kommuns Fastighets AB) i Dalby och Södra Sandby. Affären i Dalby innebär köp av två tomter, inklusive Kvarnskon och en del av Vattenrännan. Kvarnskon kommer att innehålla cirka 15 radhus, medan Vattenrännan kommer att inkludera cirka 40-50 bostadsrätter i flerfamiljshus.

I Södra Sandby omfattar tomtmarken cirka 50 bostadsrättsradhus och öppnar upp för nya möjligheter för invånare som vill flytta till en mer underhållsfri bostad i tätorten. Samarbetet med LKF, som är etablerat sedan tidigare, ses som fördelaktigt för båda parter.

Ann Irebo, vd på HSB Skåne, påpekar den stora potentialen i de östra kommundelarna och betonar fördelarna med ett gemensamt arbete kring bostadsutveckling. Markaffären möjliggör olika former av upplåtelse, vilket skapar varierande bostadskvarter för människor i olika livssteg. Dessutom ger det möjlighet till ökad service i Dalby och Södra Sandby centrum.

Fredrik Millertson, vd på LKF, är nöjd med att de nya bostadsområdena kommer erbjuda olika upplåtelseformer och ser fördelar i att flera aktörer bidrar till områdets utveckling, vilket möjliggör en snabbare expansion.