Sobi blir pionjärhyresgäst i Campus Solnas moderna labbmiljö

Skiss: Objekt360

Akademiska Hus har ingått ett avtal med Sobi - Swedish Orphan Biovitrum AB (publ) - för 336 m2 i Fysiologen, där Sobi kommer att bedriva labbverksamhet.

Företaget blir därmed den första hyresgästen i den omvandlade Campus Solna-byggnaden, där Akademiska Hus moderniserar till state-of-the-art laboratorier och kontorsutrymmen. I denna omvandling inkluderas även faciliteter som ett café och gemensamma ytor, såsom mötesrum, aula, lounge, cykelrum, omklädningsrum och takterrass. Planen är att slutföra ombyggnaden av Fysiologen under Q4 2024, och Sobi planerar att flytta in i december.

Campus Solna utgör en viktig del av den framväxande Hagastaden - en innerstadsdel där Stockholm och Solna möts och genomgår utveckling med boende, handel, tunnelbana, kultur och parkområden. Här har samhälle, universitet och näringsliv förenats med målet att skapa ett av världens mest framstående life science-kluster. Inom olika byggnader erbjuder Akademiska Hus verksamheter inom life science möjligheten att hyra allt från en enstaka kontorsstol och labbänk till lokaler med utrymme för större labbmiljöer och kompletta huvudkontor.