SGN Sport Sverige expanderar till Pedagogen Park i Mölndal

Pedagogen Park – kvarteret Parkhus 4. Foto: Aspelin Ramm Fastigheter

SGN Sport Sverige, som inkluderar sport- och fritidskedjorna Team Sportia, Sportringen och Bike Nation med över 240 anslutna butiker runt landet, har nu avtalat om att hyra 435 kvadratmeter och etablera sitt huvudkontor i Parkhus 4 i den växande stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal.

– Det är glädjande att se ännu en ny verksamhet välja att etablera sig här. Det bidrar till en intressant blandning av olika företag som alla medverkar till att skapa en dynamik, vilket gör Pedagogen Park till en attraktiv mötesplats, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Parkhus 4, tillsammans med det intilliggande bostadskvarteret Parkhus 5, är designat av arkitektbyrån Wingårdhs med syftet att skapa en livfull stadsgata som inkluderar butiker, bostäder, restauranger, kontor och lokal service. Dessa två parkhus är en expansion av Pedagogen Park och omfattar 12.000 kvadratmeter kontorsyta, 42 lägenheter samt 3.000 kvadratmeter butiksyta i markplan.

– Vår vision är att skapa en levande och trygg stadsdel där människor kan bo, arbeta och trivas dygnet runt. För att uppnå detta är det avgörande att vi har attraktiva verksamheter och ett mångsidigt utbud av lokal service både dag- och kvällstid. Vi strävar efter att forma det mest framstående stadsdelscentrumet i regionen, säger Kristian Höglind.

Bland hyresgästerna i Parkhus 4 finner vi företag som Handelsbanken, Hager, Vestia och Pizzeria Mums.

Lars Palmgren, vd för SGN Sport Sverige, som driver och ger stöd till butiker anslutna till Team Sportia, Sportringen och Bike Nation, ser fram emot att flytta sitt huvudkontor till Pedagogen Park efter sommaren 2024.

– Att flytta ett huvudkontor, eller som vi kallar det, servicekontor, innebär att ta hänsyn till flera faktorer. Det geografiska läget, tillgänglig och hållbar kollektivtrafik, moderna och kreativa arbetsmiljöer, ekonomi och framför allt – att det gynnar medarbetarna. Genom att välja Parkhus 4 i Mölndal anser vi att samtliga dessa faktorer uppfylls på bästa sätt, säger Lars Palmgren.

De första hyresgästerna i Parkhus 4 planerar att flytta in under våren 2024.