Nordvestor förvärvar fastigheter av Diös i Skellefteå

Bild: Diös

Diös säljer fyra fastigheter i Skellefteå med en total uthyrningsbar yta på 43 000 kvm, huvudsakligen bestående av handelslokaler. Fastigheternas underliggande värde motsvarar i stort sett bokfört värde, och köparen är Nordvestor Fastigheter. Överlåtelsen kommer att genomföras under januari 2024.

De avyttrade fastigheterna genererar årligen en hyresintäkt på cirka 69 miljoner kronor och har en ekonomisk uthyrningsgrad på 93 procent. Huvuddelen av lokalerna används för handel, och de största hyresgästerna inkluderar Åhléns, ICA och Clas Ohlson. Affären genomförs genom bolagsöverlåtelse och kommer att redovisas under första kvartalet 2024.

Genom denna försäljning riktar Diös in sig på att koncentrera sitt fastighetsbestånd mot kontorslokaler samtidigt som företaget stärker sin ekonomiska ställning, bland annat genom en lägre belåningsgrad. Diös ser stor potential i affären med tanke på den ökade efterfrågan på moderna kontor i tillväxtområden som Skellefteå. Nordvestor Fastigheter anses vara en långsiktig och lämplig ägare för dessa fastigheter, och Diös ser fram emot den fortsatta utvecklingen. Nordvestor Fastigheter är ett lokalt fastighetsbolag i Skellefteå med betydande erfarenhet av att driva fastighetsutvecklingsprojekt i staden.

Pär Nordlund, VD för Nordvestor Fastigheter, kommenterar affären och understryker Skellefteås framväxande roll som en central plats i den pågående gröna industriella expansionen i norra Sverige. Nordvestor Fastigheter ser positivt på att vara en del av den kommersiella fastighetsutvecklingen i staden och förväntar sig ett fortsatt gott samarbete med Diös.