Anders Torslid lämnar VD-posten på Kraftstaden

Anders Torslid avgår som vd för Kraftstaden Fastigheter med omedelbar verkan. Bild: Kraftstaden Fastigheter.

Kraftstaden Fastigheter meddelar att Anders Torslid lämnar sitt uppdrag som VD för bolaget med omedelbar verkan. Torslid ersätts tillfälligt av Kraftstadens styrelseordförande Ricky Karlsson, som kommer att leda bolaget till dess att en ny VD utsetts. 

- Vi i styrelsen är eniga om att en förändring behövs och att det krävs ett nytt ledarskap i det förändringsarbete som bolaget behöver göra. Därför tar jag tillfälligt över som VD för Kraftstaden och kommer att hantera den löpande driften, samtidigt som arbetet med att rekrytera ny VD har hög prioritet, säger Ricky Karlsson.

Ovanstående åtgärd till trots vill styrelseordförande Ricky Karlsson betona det gedigna arbete som Anders Torslid utfört för Kraftstaden såväl som Trollhättan. Karlsson beskriver att Torslids engagemang genom åren har haft stor positiv inverkan på näringslivsutvecklingen i staden.

Bakgrunden till förändringen är den genomlysning av Kraftstaden Fastigheter AB som gjorts av Ernst & Young, på uppdrag av styrelsen. Detta efter att kritik riktats bland annat mot ledning och styrning av företaget i ett anonymt brev.

 En tillfällig extern VD kommer att rekryteras så snart som möjligt meddelar bolaget.