Hästhoven i Åstorp miljöcertifieras

Bild: Acrinova.

På Storgatan i Åstorp sträcker sig Hästhoven mot skyarna - nu certifierad enligt Miljöbyggnad Silver. Samtidigt passade man på att välkomna de första hyresgästerna under påskveckan.

Hästhoven är byggd och certifierad enligt Sweden Green Councils Miljöbyggnad kategori Silver som bland annat innebär miljövänliga materialval och ett miljöfokus under byggnationen. Certifieringen innebär även hög kvalité på inomhusmiljön för de boende avseende bland annat dagsljusinsläpp, ventilation och ljudmiljö.  Hästhoven bevisar även i samband med certifiering en lägre energianvändning än genomsnittsbyggnaden avseende värme under årets kallare månader.

Ritad med miljö och bärkraftighet i åtanke har Hästhoven fokus på klimat och miljö inifrån och ut. Med bergvärme, värmepumpsanläggning, solceller, energieffektiva konstruktioner och installationer kommer fastighetens uppvärmning och drift vara fossilfri.

Varje våningsplan i Hästhoven innehåller en mix av lägenhetsstorlekar, där varje lägenhet är omsorgsfullt planerad för att ge bäst ljus i de rum som används mest. 4 av 6 lägenheter per plan har väl tilltagna balkonger.