Sveriges vackraste nyproduktion 2023 - I am Homes projekt i Vedbo?

Foto: Fastigheten Vedbo Västerås
Fastigheten Vedbo Västerås. Foto: I am Home

I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus, utvecklar nu ett hyresbostadsprojekt i Vedbo, Västerås, som glädjande har nominerats till Sveriges vackraste nyproduktion 2023.

I dagarna har du möjlighet att rösta fram Sveriges vackraste nyproduktion 2023, en tävling som Arkitektupproret utlyser årligen. I år har 12 byggnader nominerats och en av dessa är I am Homes projekt i Vedbo, en stadsdel nordväst om centrala Västerås. Projektet består av sex byggnader i vackert samspel för trygga mötesplatser som ansluter till den omgivande naturmiljön. Med projektet vill I am Home skapa livsglädje åt de boende. Det omfattar 252 lägenheter, flertalet med balkong eller uteplats. Fasaden varieras mellan puts och skiffer och med enkla profiler har ett livfullt tak formats.

- Vi ville skapa ett alternativ till de mer urbana miljöerna i centrala Västerås, hem med goda kvalitéer där de boende ska uppleva livsglädje. För I am Home handlar det om funktion, trygghet och gestaltning. Vi är mycket nöjda med projektet som är framarbetat tillsammans med E/S-A Arkitekter och i samarbetet med Rikshem som kommer att ta över fastigheten för förvaltning under sommaren. Vi hoppas fler med oss uppskattar projektet och röstar fram Vedbo som årets vackraste nyproduktion.

Arkitektupproret skriver i sin nominering att ”I stadsdelen Eriksborg, ungefär 5 km norr om Västerås, har byggbolaget I am Home i samarbete med E/S-A Arkitekter och Rikshem utvecklat dessa moderna hyreshus vars utformning flörtar med äldre arkitekturepoker. I am Home är härmed ett byggföretag som verkligen förtjänat sitt namn